Metaal Kathedraal BUITENKANT

Coaching & Training

Metaal Kathedraal (Mekka) is opgericht door Abel Tatje en Maureen Baas. Zij hebben van deze prachtige evenementenlocatie in Utrecht een broedplaats voor cultureel talent en duurzaamheid gemaakt. Het hele bedrijf heeft een circulair DNA en alle evenementen dragen hier aan bij. Door een dynamische ontwikkeling en groei ontstond de behoefte om catering in eigen beheer te doen, met een aanvullende lunchroom; passende in de circulaire identiteit. Een proces van advies, managementcoaching en personeelstraining begon.

#circulair #coaching #training #motiveren

Meer weten? Neem contact met ons op!

Client: Metaal Kathedraal
What we did:
  • Personeelstraining
  • Management coaching
  • Chef training
  • Kostenbesparing
  • Circular kitchen
  • Waste management
Metaal Kathedraal

De vertaling van visie naar eten

Met visionaire klanten als Abel en Maureen is het niet moeilijk om geïnspireerd te raken met hun ideologie. In dat verlengde zie je ook direct de uitdagingen wanneer een ondernemer buiten de gebaande paden treedt. Dingen anders doen, en vooral buiten de comfort zone van de markt; dat valt op en vergt doorzettingskracht van alle partijen. Maatwerk is niet vanzelfsprekend en zeker niet het makkelijkst. Circulair geeft geen ruimte voor concessies op het gebied van duurzaamheid.

In de huidige markt is er op dit gebied veel te winnen. Niet dat er niets gebeurt; maar de gehele keten is er nog niet klaar voor. Waste management, productgebruik, afvalscheiding en -verwerking zijn nog niet op niveau. Een menukaart waarin je alles ziet terugkomen als een logische geheel; dat is nog een unicum.

MEKKA

Stapje voor stapje

Onze betrokkenheid bij Mekka startte met kleine stapjes. Horecakennis en -input was gewenst. Met gericht advies hebben we binnen 6 maanden vooruitgang geboekt op het gebied van keukenontwerp, HACCP, menuontwikkeling, food book structuur, de training van koks en het beheersen van de kosten. We Design Food fungeerde als een klankbord. In deze periode transformeerde het management zelf de gehele horecaomgeving en het betrokken personeel werd geschoold.

Lunchroom Boelens ging deze zomer open en is 100% duurzaam binnen de circulaire omgeving. Eten dat overblijft fungeert als een ‘tafeltje dekje’ voor de buurt. Voor grote evenementen werkt Mekka nog samen met een biologische cateraar, maar stapje voor stapje produceren ze steeds meer vanuit de eigen keuken, met het Boelens menu als uitgangspunt. Een resultaat om trots op te zijn.

Blijven ontwikkelen

Op dit niveau van projectmanagement is het erg belangrijk om het proces stap voor stap te monitoren en te begeleiden. Vanuit zelfredzaamheid moet het team klaargestoomd worden en duidelijk weten waar de verantwoordelijkheden liggen. Een dergelijk proces gaat altijd gepaard met bloed, zweet en tranen en kan enkel slagen als het team bij elkaar blijft. Weglopen is makkelijk, verantwoordelijkheid nemen en doorpakken des te meer een voorwaarde voor succes. We hebben het proces ondersteund met feitenkennis, sheets, feedback en statistiek. Vanuit een dynamische input met passie en betrokkenheid als uitgangspunt hebben we de zaken versimpeld en efficiënt gemaakt.

Soms moet je wijzen op verkeerde beslissingen, een andere keer word je uitgedaagd door een visionair idee over proces, product en resultaat.

Op dit moment zijn we in het stadium van afronding en start het ‘fine tunen’ van de keuken. Natuurlijk zijn er uitdagingen om alle betrokken partijen in de circulaire modus te krijgen en niet altijd de makkelijkste weg te kiezen. De makkelijkste weg is gewoonweg niet goed genoeg bij Mekka. Dat inspireert niet alleen, het motiveert ons ook om elke keer weer door het vuur te gaan voor een goed resultaat.

Want to know more? E-mail Louis Meisen