Food Concept Design

Een nieuw foodconcept begint met een brainstorm. Het is belangrijk dat we begrijpen waarom investeerders en eigenaren een zaak beginnen en vanuit welke filosofie. De aftrap van een nieuw project is essentieel. We willen op het scherpst van de snede, eerlijk en direct, bepalen welke richting we kiezen en hoe het concept de doelstellingen moet dienen. De culinaire richting, het keukenmanagement en de culinaire communicatie moeten naadloos aansluiten en in lijn liggen met alle betrokken partijen. 

#cafécomodo #foodconcept #implementatie

Meer weten? Neem contact met ons op!

Client: Café Comodo
What we did:
  • Team brainstorm
  • Menu design & implementatie
  • Receptuur ontwikkeling
  • Coaching
  • Keukenmanagement systeem
  • Marge bepalen

Return on investment!

interieur en smaak moeten organisch samenkomen en de gast aan tafel moet enkel denken: Ja, dit klopt! Een nieuw restaurant, en zeker in Amsterdam, is een serieuze zaak. Grote investeringen, personeel, serieuze huurprijzen en relevant zijn voor het verzorgingsgebied. Hoe zet je iets blijvends neer met een duurzaam DNA? Ja natuurlijk, je wilt verrassen en vernieuwend zijn. Maar eigenlijk wil je een tijdloos concept, omdat de toekomst ongewis is en er ook weer een nieuwe generatie consumenten komt met andere wensen en een ander bestedingspatroon. Sneller dan je denkt! Culinair eigenaarschap is voor ons hier een kernbegrip. De eigenaar en investeerder moeten over het hele foodconcept de eigenaar zijn en weten wat er culinair gebeurt in zijn zaak. Een chef die vertrekt moet niet het einde zijn van de menukaart en gebruikte receptuur.

Keukenmanagement moet een niet-persoonsafhankelijk onderdeel zijn van de onderneming. We ontwerpen dit in een digitale werkomgeving waar receptuur, mep, bestellingen en marge gemanaged worden. Dat betekent niet dat we zonder een chef kunnen of willen. Persoonlijkheid en flow zijn onmisbaar in een horecabedrijf. Bij Café Comodo hebben we een jong en bijna rauw team dat elke dag een volle toko rockt. Het is juist dan fijn om een backbone te hebben om op terug te vallen. Een systeem en structuur dat helpt, waarborgt en controleert. De focus op de finishing touch en de geoliede machine tijdens het servies is nu enkel nog wat rest. Als We Design Food blijven we nog lang na opening betrokken om mee te kijken en het keukenteam te begeleiden.

“Fooddesign binnen de marge”

Fooddesign is een verhaal van een prachtig opgemaakt bord met smaken die kloppen voor de gast aan tafel en uitvoerbaar is voor de chefs in de keuken binnen de gestelde marge. We beginnen juist bij de praktische randvoorwaarden en gebruiken onze creativiteit om alle ruimte die ons gegeven wordt te benutten. Uitdagen hoort ook bij design. Je wilt de absolute veiligheid namelijk wel vermijden.

Vanuit onze professie en ervaring weten we wat zal werken, en hoe je culinair op de juiste manier onderneemt. Met deze twee krachten van We Design Food voegen we iets onmisbaars toe aan een team. We leveren een foodconcept op waar gast, chef en ondernemer gelukkig van worden. Nu en in de toekomst.

Want to know more? E-mail Arne Ramak