production kitchen

Receptuur & Kwaliteit

StarCuisine is een bekende naam in de branche van de ready-togo maaltijden. Als voedselproducent is hun reputatie uitstekend en ze zijn een autoriteit op het gebied van kwalitatief hoogstaande maaltijden, met een sterke identiteit in de Oriëntaalse keuken. Ze leveren aan een brede doelgroep in de foodservice, zowel in grootverpakking als de losse kant-en-klare maaltijd. We Design Food assisteert StarCuisine met de uitrol en de procesanalyse intern. De focus ligt op culinaire kwaliteitscontrole, creatieve ontwikkeling en standaardisering van receptuur.

#receptontwikkeling #culinair #quality-control

Meer weten? Neem contact met ons op!

Client: StarCuisine
What we did:
  • Recept ontwikkeling
  • Recept standaardisering
  • Gerechtontwikkeling
  • Kwaliteitscontrole
  • Sturing workflow
  • Training chefs
  • Inspireren

Lekker eten

Natuurlijk, mensen waarderen lekker eten maar in de huidige markt is ‘lekker’ nog niet als een standaard te definiëren. Prijs en efficiënte samenstelling prefereert vaak nog boven de kwaliteit en de smaak, zowel aan de kant van de vraag als het aanbod. Hier is nog veel te winnen en is StarCuisine onderscheidend met haar gerechten en  productkeuze. Lekker eten is dus niet iets wat in de markt vanzelf komt, of als standaard geldt.

Door haar netwerk en de grote klantenkring heeft StarCuisine een grote invloed met een uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit. Dat we ze mogen helpen met de ontwikkeling van deze gerechten, geeft veel voldoening. Bij het ontwerp van nieuwe componenten, sauzen of complete gerechten, zorgen we voor een frisse insteek en een hoge kwaliteit, zodat we de opdrachtgevers en category managers kunnen verassen.

Beleving in de winkel

De vraag naar goed verkopende (kant en klare) gerechten en nieuwe foodtrends is enorm, zeker vanuit retail en supermarkten. De markt van kant en klaar maaltijden toont enorme potentie en omzetgroei en de gehele foodservice branche focust op het aanbod van eten, ontwikkeling van food concepten en een culinaire beleving in de winkel.

Starcuisine levert een hoge kwaliteit aan maaltijden in een groot assortiment van smaken, stijlen en verpakkingen. Ze zijn zeer flexibel en leveren maatwerk, vaak in nauwe samenwerking met de klanten.

Duurzaam proces

We Design Food ambieert een relatie op lange termijn, zodat we als partners een duurzaam project kunnen opstarten met een efficiënte en waardevolle ontwikkeling.

Op deze manier maken we het proces van eventuele groei en innovatie SMART en voegen we echte waarde toe aan het bedrijf door verantwoordelijkheid te nemen voor het hele proces: van idee tot een heerlijk gerecht op tafel, waar dan ook in Europa.

Want to know more? E-mail Arne Ramak