Product development

StarCuisine is een bekende naam in de branche van ready-togo maaltijden en al jaren draaien ze mee aan de top van voedselproducenten in deze markt. StarCuisine is een autoriteit op het gebied van hoge kwaliteit kant en klaar maaltijden, met een sterke identiteit in de Oriëntaalse keuken. Ze leveren aan een brede doelgroep in de foodservice, zowel in grootverpakking als de losse kant-en-klare maaltijd. We Design Food assisteert hier met de productontwikkeling van maaltijden, de uitrol en de procesanalyse intern. De focus ligt op culinaire kwaliteitscontrole, creatieve ontwikkeling en standaardisering van receptuur.

DISCIPLINES

Product development
Recipe design
Quality control

SECTOR

Food services
Food producer

AUTHOR
Louis Meisen

See what we do and learn more about working together.

De vraag naar goed verkopende (kant en klare) gerechten en nieuwe foodtrends is enorm, zeker vanuit retail en supermarkten. De markt van kant en klaar maaltijden toont enorme potentie en omzetgroei en de gehele foodservice branche focust op het aanbod van eten, ontwikkeling van food concepten en een culinaire beleving in de winkel. StarCuisine levert een hoge kwaliteit aan maaltijden in een groot assortiment van smaken, stijlen en verpakkingen. Ze zijn zeer flexibel en leveren maatwerk, vaak in nauwe samenwerking met de klanten.

Lekker eten

Natuurlijk, mensen waarderen lekker eten maar in de huidige markt is ‘lekker’ nog niet als een standaard te definiëren. Prijs en efficiënte samenstelling prefereert vaak nog boven de kwaliteit en de smaak, zowel aan de kant van de vraag als het aanbod. Hier is nog veel te winnen en is StarCuisine onderscheidend met de gerechten en  productkeuze.

Lekker eten is dus niet iets wat in de markt vanzelf komt, of als standaard geldt. Door haar netwerk en de grote klantenkring heeft StarCuisine een grote invloed met een uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit. Dat we dit bedrijf mogen helpen met de ontwikkeling van gerechten, geeft veel voldoening. Bij het ontwerp van nieuwe componenten, sauzen of complete gerechten, zorgen we voor een frisse insteek en een hoge kwaliteit, zodat we de opdrachtgevers en category managers kunnen verassen.

Een goed voorbeeld van een samenwerking met StarCuisine, naast ons vaste productontwikkelingswerk voor hun, is ons werk voor de hotelketen citizenM. We Design Food ontwikkelde in 2019 het innovatieve foodconcept ‘Frozen to Plate’ case citizenM : een volledige culinaire jaarcyclus aan kant en klare diepvriesgerechten worden door middel van een high tech magnetron binnen 6 minuten geserveerd; zonder waste en zonder culinair geschoold personeel. Een projectteam werd gevormd met twee voedselproducenten met elk hun eigen expertise.

“ WDF vindt altijd een antwoord en verliest daarbij nooit de stakeholders uit het oog ”

Fernand Molenschot van StarCuisine

De innovatieve ontwikkelingskracht en out of de box culinaire mentaliteit van StarCuisine heeft hier een zeer complementaire rol gespeeld. Binnen het projectteam konden we restaurantwaardige maaltijden ontwikkelen en meerdere live tests doen in hotels in Europa met conceptmaaltijden; om zo goed het proces en de gastwaardering te monitoren. Zonder een lange termijn visie en met enkel een commerciële bril, zou niemand in een concept als dit participeren. Starcuisine geloofde echter in het door We Design Food ontworpen proces en ging de uitdaging aan. Zo konden we gerechten als in beurre noisette geroosterde parten mini knolselderij met ras el hanout parelcouscous of ‘zalmfilet met lak van teriyaki met perfecte cuisson’ ontwikkelen, binnen het concept van ‘Frozen to Plate’. De gerechten van de twee voedselproducenten binnen dit project staan nu in 15 hotels in Europa op het menu zonder enige waste en met een 100% culinaire standaard.

Kwalitatieve productontwikkeling

We Design Food ambieert een relatie op lange termijn, zodat we als partners een duurzaam project kunnen opstarten met een efficiënte en waardevolle ontwikkeling. Op deze manier maken we het proces van eventuele groei en innovatie SMART en voegen we echte waarde toe aan het bedrijf door verantwoordelijkheid te nemen voor het hele proces: van idee tot een heerlijk gerecht op tafel, waar dan ook in Europa.

 

NEXT CASE

SEE WHAT FOOD DESIGN CAN DO FOR YOUR BUSINESS

Learn more