Food design met impact

We Design Food is een food concept bureau waar het design de succesfactor bepaalt, voor elke onderneming waar goed en doordacht eten een meerwaarde heeft. Design stopt niet bij conceptontwikkeling of het creëren van een nieuw product; het stroomt naadloos over in executie en het sturen op data en feedback. Eten, smaak en een culinaire beleving zijn fluïde, en hebben een strategie nodig om te excelleren. We zijn als een vis in het water in de retail en foodservice, en onze services beantwoorden aan de vraag van nu en morgen.

onze missie

ONs culinaire hart verbindt concept met keuken, recept & marge

We creëren foodconcepten die werken. De juiste impressie voor jouw gasten en klanten. Iedereen in ons netwerk vindt kwaliteit in eten belangrijk en samen leveren wij een langdurig resultaat.

onze visie

onze fases

Het raamwerk en DNA bepalen de kracht en duurzaamheid van een foodconcept. Natuurlijk receptuur als referentie en het vastleggen van smaakkwaliteit, maar juist ook de uitvoer ervan en de perceptie aan tafel of een klant die twijfelt over een bestelling. Het vergt expertise die vandaag en morgen broodnodig zijn. Van Inspiratie, brainstorm, onderzoek en analyse, tot fooddesign, implementatie, marketingstrategie en (re)organisatie. Ons team kan vele vormen aannemen: wij zijn receptuurschrijvers, conceptontwikkelaars, strategisch aanjagers en trainers. Daag ons uit, we zijn er klaar voor. 

Innovatie op maat

Creativiteit en innovatie op maat is schaars in de professionele foodsector, net als aandacht voor smaak en voedingswaarde. Dat vinden wij zonde maar wij weten vooral dat we het kunnen veranderen; goed eten zit namelijk in ons DNA. Het is onderdeel van wie wij zijn en waar we ‘s ochtends voor opstaan. Het doorgronden van gast en klant, daar gaat het om. Wij kennen die voedsel frustraties van het dagelijkse leven met een drukke baan, gezin en sociaal leven. Goed eten is geen luxe! Juist daarom delen wij onze kennis en ervaring én verbinden wij verschillende disciplines in theorie en praktijk. Food concept design heeft drie zaken nodig: een droom, een focus en een pitbull mentaliteit. Wij geloven namelijk dat we door middel van samenwerking een duurzaam resultaat binnen ieder foodvraagstuk kunnen verwezenlijken. Wij maken fooddesign praktisch toepasbaar en onderscheiden ons met smaak en een aanpak die structureel winst oplevert. Dat is wat We Design Food is en wat ons onderscheidt. 

Values & Promises

good food for everyone!

We Design Food staat voor food concept design met een hoge impact voor zowel klant, gast en betrokken partners. Ze komen samen in onze food concepten en leveren een tastbaar resultaat. Ons culinaire hart verbindt concept met de keuken of productieomgeving, marge en recept en ondernemer of investeerder. Wij verbinden ons aan een werkbaar en bewezen concept waar we binnen het budget maximaal creatief willen zijn.

Arne Ramak
Arne Ramak
Food Creator

Arne never sleeps. Zorgt voor de wetenschappelijke basis van wat eten daadwerkelijk is en betekent binnen een project. Receptuurkoning...

Louis Meisen
Louis Meisen
Food Concept Strategist

Louis is een geboren Bourgondiër. Absolute drijfveer is lekker en waarachtig eten. Missie? Zo natuurlijk...

Remy Cornet
Medior Project Manager & Concept Developer

Bij Remy zit creativiteit in zijn bloed. Niets is te gek. Zijn missie: alles kan anders...

Julia Back
Senior Project Manager & Concept Developer

Genieten van lekker en bijzonder eten is wat zij het liefste doet.

Anne Geertje
Stagiaire

Anne-Geertje is een 4de jaars studente aan de Hogere Hotelschool Maastricht. Haar passie voor eten en drinken heeft ze al van jongs af aan.

WDF Stage
Stagiaire Marketing / Project Manager / Concept Developer

Ben jij creatief en kritisch en werk je graag in een ambitieus, jong team?

WE WORK FOR

Our
Services

Culinaire Food Concepten

De ontwikkeling van een food concept brengt je alle facetten die je nodig hebt bij de opstart, de uitrol en het behoud van een foodconcept.

Learn more
Consultancy

Onze service om je door een transformatie te loodsen en de spil te zijn in de dynamiek tussen opdrachtgever, partners en leveranciers.

Learn more
Recipe & Product development

We ontwerpen complete (kant en klaar) maaltijden en componenten (gekoeld en gevroren), op zowel groot industriele als kleine schaal.

Learn more
Sustainable Food Route

Er wordt als foodservice brand of organisatie steeds meer transparantie en een positieve bijdrage aan het milieu verwacht. Zowel door de interne als externe stakeholders

Learn more