Recipe & Product development

We ontwikkelen complete (kant en klaar) maaltijden en componenten (ambient, gekoeld en gevroren), op zowel groot industriële als kleine schaal. Van complete maaltijd cycli tot een foodservice snack assortiment en van start-up introducties tot doorontwikkeling binnen een bestaand merk; ons team levert altijd een hoogwaardig product met uw partners en binnen de specifieke productieomgeving.

Receptontwikkeling komt vanzelfsprekend na het menu design of oplevering van het voorlopig ontwerp (afhankelijk van de omvang van de opdracht); meestal als onderdeel van een volledig nieuw concept design. Het komt echter ook voor dat we specifiek gevraagd worden om een aantal nieuwe gerechten op de menukaart, menu cyclus, foodboek of catering cyclus te ontwikkelen.

Waar ligt de focus in receptuur ontwikkeling

In foodservice ligt de focus meer op productontwikkeling, waar we vanuit maatwerk zeer klantgericht ontwikkelen. We ontwerpen complete (kant en klaar) maaltijden en componenten (gekoeld en gevroren), op zowel grootindustriële als kleine schaal (kleine badges, veel detail aandacht). Houdbaarheid, smaakoverdracht en het doorzien van de productielijnen en mogelijkheden zijn hierbij bepalend en met de juiste kennis heeft elke uitdaging een methode en strategie om smaak te laten excelleren.

ONs culinaire hart verbind concept met keuken, recept & marge

Het koppelen van receptuur aan productkwaliteit en houdbaarheid binnen een specifieke productieomgeving geeft altijd de doorslag bij de oplevering van een topproduct. Zowel receptuur als het proces naar een juist eindproduct zijn met elkaar verstrengelt, en vergen een specialistische kijk op voedselkwaliteit.