Taste Like Chicken

Het wordt dé ‘Chicken Joint’ van de toekomst! Daar zijn we voor gegaan met TLC. We hebben een menu gecreëerd dat iconisch is – denk aan de Korean Fried Chicken, de Chicken & Waffles en de O.G. Classic. We hebben de efficiëntie van het McDonald’s-proces en van de Burger King gecombineerd met de toewijding aan plantaardige kip. We zijn dit project in 2022 gestart en hebben dit begin 2023 opgeleverd. 

Vanaf begin 2023 kun je terecht in Amsterdam voor de lekkerste en meest duurzame plantaardige fast-food van het moment. Hier ontwikkelden wij een menu vanuit creativiteit, vanuit iconen van over de hele wereld en vanuit de focus op smaak. Het allereerste culinaire fastfood menu, plantaardig.

 

DISCIPLINES

Culinary Food concept design 

Recipe & Product Development 

 

SECTOR

Foodservice

Hospitality Industry

AUTHOR
Remy Cornet

See what we do and learn more about working together.

Onze allereerste focus was smaak – hét geheime ingrediënt om het verschil te maken. Het zijn smaken die je kent, smaken die je verrassen en smaken die simpelweg je verwachtingen overtreffen. We hebben gewerkt met de beste ingrediënten en intense smaakcombinaties, waardoor je simpelweg niet door hebt dat er geen kip in zit. Deze smaken zijn er voor iedereen. Maar we wilden ook zorgen dat deze ongelooflijke smaken naadloos werden geïntegreerd in een supersnel en uiterst efficiënt proces. We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de beste ingrediënten, zodat je bij elke hap van elk menu-item  daadwerkelijk de smaak van kip zou ervaren. Deze smaken zijn ontworpen voor een breed publiek, zodat iedereen ervan kan genieten.

Na de selectie van de juiste grondstoffen hebben we de wereld afgereisd (figuurlijk dan), op zoek naar de meest iconische kip fastfood items. Deze verscheidenheid aan menu-items zorgde voor een spannende keuze voor onze gasten, door de verschillende smaken die bij elk menu-item verwacht werden. Een cruciaal uitgangspunt was dat alles 100% plantaardig moest zijn. Daarom hebben we samengewerkt met verschillende producenten en leveranciers van plantaardige ingrediënten om aan deze eis te voldoen.

Taste-Like-Chicken

In de afgelopen jaren hebben we getuige kunnen zijn van een aanzienlijke groei in de sector van vleesvervangers, met voortdurende opkomst van nieuwe aanbieders op de markt. Deze opkomst heeft geleid tot een stimulerende fase van innovatie en concurrentie, waarbij de lat steeds hoger wordt gelegd voor de kwaliteit van vleesvervangers.

Om de menu-items te perfectioneren, hebben we intensieve tests uitgevoerd op diverse aspecten van elk item, waaronder smaak, nasmaak, textuur, mondgevoel, geur en samenstelling. Elk item kreeg speciale aandacht om ervoor te zorgen dat het aan de hoogste normen voldeed. Deze toewijding resulteerde in de identificatie van verschillende ‘winnaars’ – ingrediënten en recepten die het best in staat waren om een ongeëvenaarde smaak en algehele eetervaring te bieden. We geloven dat dit proces heeft geleid tot de creatie van menu-items die niet alleen lekker zijn, maar ook trouw blijven aan ons streven naar kwaliteit en innovatie.

Taste-Like-Chicken

Om de menu-items  die onderscheidende ‘Taste Like Chicken’-kwaliteit te geven, hebben we bewust de keuze gemaakt om alle sauzen in eigen huis te bereiden. Deze strategische beslissing gaf ons de vrijheid om een uniek smaakprofiel te creëren dat werkelijk uniek is en nergens anders te vinden valt. Het gaf ons ook de kans om elke saus zorgvuldig af te stemmen op de smaken van onze menu-items, en ze naadloos te laten aansluiten op het concept.

Na het voltooien van ons menu hebben we nauwkeurig gekeken naar hoe we dit in ons operationele proces konden integreren. Dit betekende niet alleen het ontwerpen van onze keukeninrichting, maar ook het evalueren van onze keukenbehoeften en het identificeren van de benodigde apparatuur en personeel. Dit cruciale proces was essentieel om ons innovatieve culinaire avontuur te realiseren en ervoor te zorgen dat elk gerecht consistent en met de hoogste kwaliteit kon worden bereid en geserveerd aan onze gewaardeerde gasten. Het was een uitdaging die we met volle toewijding zijn aangegaan, en we zijn er trots op dat het heeft bijgedragen aan het succes van ons project.

With flavours so good, you can’t believe it’s not chicken

We Design Food is blij met het succes van het TLC-project. Het was een buitengewone reis in de wereld van plantaardige gastronomie, en dan ook nog eens fastfood. Samen hebben we aangetoond dat smaakinnovatie en plantaardig hand in hand kunnen gaan. Ons team is enorm trots op onze rol bij het creëren van een nieuw concept dat niet alleen funky, heerlijk en duurzaam is, maar ook de toekomst van fastfood vertegenwoordigt. We koesteren het vooruitzicht om onze klanten steeds weer te verrassen met culinaire innovaties en onze expertise in de foodservicesector verder uit te breiden. We kijken met tevredenheid terug op dit project en kijken vol enthousiasme uit naar wat de toekomst in petto heeft.

https://www.tastelikechicken.com/

NEXT CASE

SEE WHAT FOOD DESIGN CAN DO FOR YOUR BUSINESS

Learn more