Anne&Max culinair DNA

Met 20 vestigingen zorgt de keten Anne&Max al jaren voor een duurzaam foodservice concept verspreid over Nederland. Met een krachtige positionering vanuit duurzaamheid en biologische grondstoffen werkt Anne&Max samen met We Design Food om haar culinaire positie te verstevigen en te verankeren voor de toekomst. Het culinaire DNA wordt ontwikkeld en doorvertaald in toekomstige menukaarten.

DISCIPLINES

Food Concept Design
Recipe Development & NPD
Consultancy

SECTOR

Chain Foodservice / Lunchroom

AUTHOR
Louis Meisen

See what we do and learn more about working together.

Een keten van vestigingen en frenchisers vraagt om een krachtig DNA op food gebied. Het is belangrijk dat de menukaarten herkenbaar zijn, voldoen aan de verwachtingen van de doelgroep en meegroeien met trends en de duurzame ontwikkelingen in de wereld. Het verankeren en vastleggen van deze kernwaarden gebeurt vanuit een culinair conceptdocument in de receptuur. In samenwerking met bestaande leveranciers en producenten is We Design Food zowel de ontwikkelaar, receptuurschrijver, curator als trainer voor implementatie.

 

Stap voor stap naar operationeel succes

We Design Food verbindt zich aan een werkbaar foodconcept. Anne&Max is een krachtig merk met een duidelijke doelgroep en stijl. In het verlengde daarvan zijn wij aan de slag gegaan met een duidelijk culinair profiel, zodat elk gerecht ook logisch aanvoelt voor de gast, en herkenbaar blijft in kwaliteit waar dan ook in Nederland. In deze evolutie nemen we de tijd, en werken we stap voor stap naar operationeel succes. Eerst het profiel en DNA, dan de eerste tastings, productontwikkeling met producenten en uiteindelijk een vaste strategie voor menu ontwikkeling per seizoen. Receptuur, marge en handboeken zijn allemaal online te raadplegen door Anne&Max, dus is de way of working ook zeer efficiënt en kunnen we als vaste partner de neergezette standaard verder ontwikkelen.

“Toen ik Anne&Max begon, was mijn droom om het beste eten te serveren en bijzonder te zijn. Nu is het moment om die laatste stap te zetten."

Wobbe van Zoelen, eigenaar Anne&Max

Het is fantastisch om te zien hoe de visionaire leiding bij Anne&Max ons het vertrouwen geeft om in hun verlengde te werken aan het culinaire DNA. Ons vak fooddesign gaat over kwaliteit van eten en een foodconcept dat matched met de hele propositie van het bedrijf. Wij verbinden ons vanuit een conceptuele culinaire positionering aan operationeel succes, en nemen partners mee in de verdere ontwikkeling van een professioneel gemanaged foodconcept in alle lagen van het bedrijf. Een Anne&Max vestiging is altijd een baken van rust, met prachtig design en een duidelijk statement op duurzaamheid, met nu ook een duidelijke link naar het bord op tafel. De toekomst zal een nog krachtiger statement brengen in smaak en uitstraling op het bord; waarbij we het laatste puzzelstukje leggen samen met de ondernemers en het team van Anne&Max.

NEXT CASE

SEE WHAT FOOD DESIGN CAN DO FOR YOUR BUSINESS

Learn more