The Social Hub

For English: Click here

Een solide basis voor de toekomst.
We Design Food heeft de basis gelegd voor alle food & beverage (F&B) processen binnen de outlets van The Social Hub (TSH). Dankzij onze culinaire expertise hebben we een toekomst gecreëerd waar hoogwaardige gerechten en een unieke beleving naadloos samenkomen binnen de sterke Brand-Ethos van The Social Hub. We hebben de essentiële processen vastgelegd en gestandaardiseerd, wat heeft bijgedragen aan consistente kwaliteit, efficiëntie en een solide basis voor de toekomst van de F&B-activiteiten van The Social Hub. Dit project omvatte drie kernonderdelen: de Menu- & Receptontwikkeling, het ontbijtbuffet en Meeting & Events. In deze case focussen we ons op de Menu- & Receptontwikkeling.

DISCIPLINES

Culinary Food Concept Design 

Recipe & Product Development 

 

SECTOR

Foodservice

Hospitality Industry

Culinair DNA als Kernwaarde

Voor The Social Hub is het van belang dat er een sterk culinair DNA aanwezig is dat consistentie biedt over haar verschillende culturen en outlets door heel Europa. De menu’s moeten niet alleen herkenbaar en lekker zijn, maar ook voldoen aan de verwachtingen van zowel lokale als internationale gasten. We Design Food heeft deze waarden geïntegreerd en geïmplementeerd via een Culinaire Menu & Recipe Toolkit. Tijdens dit project hebben we ons gericht op het vastleggen en herdefiniëren van processen binnen de menu- & receptuurontwikkeling. We hebben dit gedaan voor zowel de Nederlandse als de Europese markt, zodat iedereen uit de voeten kan. Uitgangspunt was het vastleggen van gemeenschappelijke richtlijnen maar ook de ruimte om lokaal te kunnen ontwikkelen.

We hebben een gedetailleerde structuur opgezet die de unieke kenmerken van zowel standaardlocaties als flagship-locaties weerspiegelt. Onder ‘standaard’ verstaan we locaties met beperkte keukencapaciteit en een basisvaardigheidsniveau van het keukenpersoneel. Deze locaties dienen vooruit te kunnen met een gestandaardiseerd menu, terwijl er bij een Flagship locatie ruimte is binnen het niveau van receptuur om daarmee te experimenteren.

We Design Food heeft in samenwerking met TSH richtlijnen opgesteld voor het ontwikkelen van een consistent menu, dit bestond uit:

  • Menu positionering
  • Menu rotatie
  • Inkoopprocedures
  • Kwaliteitsnormen
  • Margeoptimalisatie
  • Food waste reductie

Deze uitgebreide toolkit omvat een reeks richtlijnen en tools om ervoor te zorgen dat elk aspect van de menu- & receptontwikkeling, van concept tot uitvoering, van de hoogste kwaliteit is en past bij de ethos van The Social Hub.

 

Naast menuontwikkeling heeft We Design Food zich ook toegelegd op het ontwikkelen  van het fundament van het menu: de receptuur.

Ons proces voor receptontwikkeling omvat vier zorgvuldig samengestelde fasen, die de gehele cyclus van concept tot creatie omvatten. We hebben dit proces verder onderbouwd met een grondige bron van informatie over de herkomst van ingrediënten, kwaliteitscontroles, duurzaamheid, kostenbeheersing, product passports en beeld van elk recept. Elk gerecht ondergaat een grondige testfase, inclusief kostenberekening en allergenencontrole, om ervoor te zorgen dat elk aspect van het recept bijdraagt aan de algehele ervaring van The Social Hub. Dankzij dit vernieuwde proces kunnen de chefs en F&B-teams met vertrouwen innovatieve, smaakvolle en consistent hoogwaardige gerechten ontwikkelen die op elke locatie dezelfde beleving en kwaliteit bieden.

“In de Menu & Recipe Development toolkit heeft We Design Food een solide begrip getoond van zowel operationele als culinaire normen.”

Sten von Kühn – Sr. Experience Manager (The Social Hub)

We Design Food heeft met succes gestandaardiseerde richtlijnen ontwikkeld die kwaliteit en consistentie in het F&B aanbod waarborgen. We zijn er trots op dat we een partner mochten zijn van The Social Hub om ze klaar te stomen voor een consistente F&B  toekomst. Bovenstaande menu- en receptontwikkelingsstandaardisatie vormt de basis voor de volgende stap: het implementeren van deze Toolkit.

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op!

NEXT CASE

SEE WHAT FOOD DESIGN CAN DO FOR YOUR BUSINESS

Learn more