Thuis aan de slag zonder foodwaste

We ontwikkelen met het team van de Greenery voor diverse supermarkten soep en maaltijdpakketten; geschikt voor verschillende persona’s en pricepoints. Voedingswaarde na bereiding, aandeel groenten en diversiteit in receptuur zijn speerpunten van deze opdracht vanuit The Greenery. We Design Food ontwikkelde het juiste format om efficiënt te ontwikkelen, vanuit het vaste assortiment en binnen de richtlijnen van klant en leveranciers.

DISCIPLINES

Recipe Development
Product Development

SECTOR

Retail

AUTHOR
Louis Meisen

See what we do and learn more about working together.

De soep en maaltijd pakketten zijn precies afgemeten, voorzien van voedingswaarde, bomvol groenten en gezond. Daarnaast, niet onbelangrijk, zeer scherp geprijsd. De thuiskok gooit zo niets weg en heeft voor een aantrekkelijke prijs, snel een maaltijd voor 4 personen op tafel. Het schap van de maaltijd pakketten is niet voor niets enorm gegroeid. De ontwikkelingen staan daarnaast niet stil, en ook in het gekoelde schap heeft het maaltijdpakket zijn intrede gedaan.

Bullitproof

De omschrijving en bereidingswijze moet bullitproof zijn. De mensen gaan immers zelf aan de slag en moeten stap voor stap richting eindstreep begeleid worden. Door middel van advies wordt de consument nog getipt over mogelijke extra’s in het recept; bijvoorbeeld voor een rijkere smaak, of om iets wat pit mee te geven. Het belangrijkste is dat de bereidingstijd en moeilijkheidsgraad van bereiding niet uit de bocht vliegt. Vandaar dat er meerdere tastings zijn voor een pakket, om dit zowel intern als extern te toetsen en valideren. We Design Food zorgt dus voor avontuur in de boxen, samen met het team van The Greenery; en we kijken goed naar de doelgroep om een succesvol pakket aan te kunnen bieden.

Alle producten van The Greenery voldoen aan de hoogste kwaliteits eisen en zo garanderen ze altijd verse groenten in hun maaltijdpakketten. Ze spelen met de pakketten in op trends in de markt, waardoor het aanbod aansluit bij de behoefte van de klant.

 

"Belangrijke kernwaarden zijn kwaliteit en innovatie."

Pieterjan Droogendijk, Productverantwoordelijke verspakketten

The Greenery is een inspirerende opdrachtgever. Wat hen drijft: The Greenery levert waarde, elke dag. Samen met hun telers en ketenpartners helpen ze hun klanten elke dag een totaalpakket duurzame verse, veilige en gezonde groente, fruit en paddenstoelen te bieden aan hun consumenten. We dagen onze toekomstige klanten uit om het schrijven van receptuur en het berekenen van voedingswaarde volgens een vast systeem bij ons onder te brengen. Samen zorgen we voor smaak, marge en spanning rondom kwaliteit en rotaties.

 

NEXT CASE

SEE WHAT FOOD DESIGN CAN DO FOR YOUR BUSINESS

Learn more