De WDF Inspiratielunch: Zomerse moestuinsalade
We zitten midden in de zomer, tijd dus voor een zomerse editie van onze Inspiratielunch! Het gerecht van deze maand: een heerlijk frisse zomerse moestuinsalade. We delen niet alleen het recept, maar vertellen je ook over de voordelen die een eigen moestuin kan bieden voor jouw foodconcept.
Met kennis van de seizoenen in jouw land of regio kun je gasten verrassen met nieuwe producten én verrassende combinaties. In een wereld waarin alles met elkaar verbonden is, zijn we gewend geraakt dat elke groente en elk fruitsoort het hele jaar door in de supermarkt ligt. Wij, als consumenten, hebben daardoor eigenlijk te weinig kennis van de seizoenen en ook te weinig inzicht in de bereiding van verschillende producten.
Welke voordelen heeft een moestuin voor jouw foodconcept?
- Met een moestuin kunnen restaurants verse en hoogwaardige ingrediënten rechtstreeks uit de tuin halen, wat resulteert in smaakvolle gerechten en betere kwaliteitscontrole.
- Door zeldzame of speciale rassen te kweken, kan een restaurant een exclusief en origineel element aan de menukaart toevoegen waarmee het zich onderscheidt van anderen.
- Een eigen moestuin verkleint de ecologische voetafdruk door minder afhankelijkheid van externe leveranciers en transport. Bovendien kunnen biologische en duurzamere teeltpraktijken worden toegepast.
- Met een moestuin kunnen restaurants de kosten van ingekochte producten verlagen, waardoor de winstmarges op de lange termijn verbeteren.
- Een moestuin creëert een boeiend verhaal en een unieke ervaring voor gasten.
- Het delen van het verhaal over het telen van eigen ingrediënten en de connectie met lokale en seizoensgebonden gerechten wekt betrokkenheid en nieuwsgierigheid bij gasten op.
Laten we de voordelen van een eigen moestuin in restaurants omarmen: versheid, exclusiviteit, duurzaamheid, kostenbesparing en een betekenisvolle ervaring voor gasten. We Design Food is groot fan van de moestuin. Wil je meer weten over hoe je een moestuin succesvol toepast in jouw concept? Wij helpen je daar graag bij.
Over de WDF Inspiratielunch
Elke maand delen we bij We Design Food een gerecht uit eigen keuken. We laten je niet alleen zien hoe je het maakt, maar vertellen ook waarom het past binnen de trends van nu. Geen standaard lunch, maar iets dat verrast, inspireert en vooral smaakt naar meer.
Het is meer dan een gezellig lunchmoment met het team. Het is een kans om creatieve ideeën in de praktijk te brengen. Werkt het concept zoals bedacht? Is het uitvoerbaar in de dagelijkse praktijk? Is er een goede balans tussen creativiteit, smaak en efficiëntie? En niet onbelangrijk: valt het in de smaak?
Met de Inspiratielunch dwingen we onszelf om ideeën niet alleen te bedenken, maar ook echt te realiseren. In de juiste portie, binnen haalbare stappen en met aandacht voor marge, smaak en uitvoering. Precies zoals we dat ook voor onze opdrachtgevers doen. Onze ideeën en inspiratie houden we niet voor onszelf, maar delen we graag. Zo inspireren we anderen én brengen we beweging in de foodwereld.