Waste geeft feest
Bij We Design Food maken we graag van Waste een feest. Elk onderdeel dat normaal weggegooid wordt, krijgt bij ons een nieuw leven. We geloven dat duurzaamheid begint in de keuken, met creativiteit en vakmanschap.
De kop-tot-staartstrategie draait om het optimaal benutten van elk onderdeel van een ingrediënt, niets gaat verloren. Door deze aanpak te volgen beperk je niet alleen food waste, maar werk je ook toe naar een efficiëntere en rendabelere keukenoperatie. Je bent immers meer componenten uit hetzelfde ingrediënt aan het halen. Kop-tot-staart koken is niet alleen toepasbaar bij vlees of vis, maar misschien nog wel sterker bij groenten.
Als voorbeeld hebben wij een recept ontwikkeld waarbij we de filosofie van kop-tot-staart-koken toepassen op groenten: wortel-tot-blad koken. In onze No Waste Bloemkoolbowl speelt bloemkool de hoofdrol (en alles wordt gebruikt). De roosjes worden met specerijen geroosterd in de oven, van de stelen draaien we samen met limabonen een zachte puree gedraaid, en de bladeren zorgen voor de extra crunch in het gerecht.
Waar normaal de bladeren en stelen in de groene container belanden, krijgen ze in dit gerecht een nieuw leven. De bloemkool is slechts één van de vele voorbeelden van hoe je ingrediënten optimaal kunt benutten. Het kop-tot-staart-koken kent vele vormen en kan breed worden toegepast in jouw foodconcept. Zo versterk je je propositie en winstmarge, werk je duurzaam, en streef je naar excellentie in je operatie.

 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						
