Ready or not, here we come!

De eerste maand van 2022 is voorbij gevlogen en Nederland gaat beetje bij beetje weer open. Traditie getrouw kijken we altijd even terug op wat zich heeft afgespeeld afgelopen maanden, en nemen we jullie graag kort mee in wat er in het verschiet ligt. Het is je misschien niet ontgaan, maar na een heftige eerste coronajaar groeit We Design Food als nooit tevoren. We hebben onze weg gevonden in het spanningsveld tussen foodconcepting en de realisatie van diezelfde concepten. “Herkend worden om en door je eten”; zeggen we ook wel.

Een niet te onderschatten pijler binnen We Design Food het afgelopen jaar is duurzaamheid geworden, en de kwaliteit van de grondstof in een holistisch verband. Wij zijn experts geworden op het gebied van die kwaliteit in relatie tot de planeet, mens & dier en de winstgevendheid van je bedrijf, maar leren ook nog steeds elke dag bij. Covid heeft dat spanningsveld alleen maar vergroot, en de behoefte aan resultaat is nog prangender. Een kant en klare oplossing is er niet, maar er zijn op dit moment genoeg tools die ons in staat stellen om samen met onze opdrachtgevers een duurzaam foodconcept op te tuigen; bestand tegen een stootje en flexibel van geest.

AUTHOR
Louis Meisen

See what we do and learn more about working together.


TEAM WDF: GROEISPURT ZONDER PIJN!

Het team is nog nooit zo groot geweest, in een paar maanden tijd zijn Remy, Judy, Julia én Inez gestart bij WDF. Wat we in ieder geval met elkaar gemeen hebben, is onze liefde voor lekker en bijzonder eten. Waarbij we steeds meer op zoek zijn naar planeetaardige producten.

Met Louis als ons culinair geweten;
Remy met zijn kritische en creatieve blik, niets is gek genoeg;
met het nieuwsgierige karakter van Judy, ze gaat door waar anderen stoppen;
en Julia die de verwachtingen van klanten op praktisch en creatief gebied wil overtreffen; 

Daar kan een nieuw kantoor niet bij ontbreken. We zijn verhuisd naar een oude school in Amstelveen, waar we samen met een aantal andere bedrijven zitten. Een ideale plek om te werken aan onze mooie projecten. Kom je een kopje koffie bij ons drinken?


THE STUDENT HOTEL: TOP SECRET CONCEPT

The Student Hotel; a new kind of hospitality. Dat was het uitgangspunt bij het ontwikkelen van een vernieuwd ontbijtconcept dat zich geheel aansluit bij de doelgroep en inzetbaar is in kleinere keukens van The Student Hotel.

Een ontbijtconcept waar het draait om een flexibel assortiment, het beperken van voedselverspilling en een slimme, duurzame operationele uitvoering. Dit Top Secret Concept brengt de gastervaring naar een nieuw niveau! Sexy, eigenzinnig en impactvol. Houd onze social media in de gaten, meer info volgt snel!


ANNE&MAX

Het laatste jaar is er steeds meer culinair avontuur op de kaart van Anne&Max te vinden. Het avontuur gaat door het gehele mediterrane gebied, van Italië tot Libanon en van Marokko tot Israël. Alles in Anne&Max stijl, met mooie en eerlijke producten; ‘zodat alles wat goed smaakt, ook goed voelt!’ 

Anne&Max groeit en ook dit jaar komen er nieuwe locaties bij. Om te zorgen dat iedere gast in iedere stad hetzelfde avontuur kan beleven, gaan we de processen verder standaardiseren, trainingen geven en de kwaliteit van de gerechten optimaliseren. Hiermee maken we het werken bij Anne&Max nog leuker en de beleving van de gast nog specialer.


FOOD&I: BEDRIJFSCATERING 2.0 MET LEF

Voor Food&i zijn we het afgelopen jaar weer druk bezig geweest. Zo hebben we met ons team weer gezorgd voor food met impact.

Impact op onze gasten, op onze planeet en op elkaar. Food&i gaat verder dan de cateringmarkt. Véél verder. Ze zijn de new ‘tigers’ on the block en creëren betekenis in elke stap van de food chain, voor iedereen. Gezondheid staat centraal en samen geloven we erin dat dat perfect samengaat met genieten. Binnen Food&i hebben we dit jaar met ons team gezorgd voor gevarieerde assortimenten en menu’s. seizoensgeboden en met lokale hero’s. We hebben lef en we geloven erin dat risico’s nemen belangrijk is binnen deze sector.


SUSTAINABLE FOOD ROUTE: BOEK JE PITCH NU

Duurzaamheid, iets waar in 2022 niet meer omheen gedraaid kan worden. De tijd van greenwashing is voorbij.

Organisaties moeten nu laten zien wat hun impact is op een betere wereld. Maar wat is nu die impact en hoe kan deze gemaximaliseerd worden? Waar sta je als organisatie nu, hoe transparant ben je in je keten en hoe laat je aan de buitenwereld zien wat je impact op het klimaat is? Samen met Conceptional werken wij aan een Sustainable Food Route die antwoord geeft op bovenstaande vragen. Een beginscan bepaald het startpunt om zo een route uit te stippelen waar je als organisatie écht impact mee maakt!  Benieuwd wat jouw Sustainable Food Route is?

Download onze brochure en neem contact met ons op!


WDF BRENGT INSPIRATIE

Ook 2022 vraagt weer om nieuwe creatieve ideeën en nieuwe inspiratie. Laat WDF hier de nou de passende oplossing voor hebben; de WDF brainstormbox.

Idee generatiehet proces waarbij je tot creatieve inzichten en oplossingen komt, is dé tool voor een gestructureerde en bovenal bruisende teamsessieWij geloven dat inspiratie en creativiteit opgeroepen kunnen worden door relatief simpele oplossingen. De Brainstorm-box van WDF is onze manier om jullie brainstormsessie te kickstarten. Een frisse blik of het letterlijk ‘out of the box’ transformeren van je brainstormsessie is hét recept voor een creatief idee. Bestel hem nu en profiteer van nog meer inspiratie voor jouw bedrijf en werknemers!


 

Klik HIER voor onze andere news-updates.

NEXT NEWS