Year of the Foodconcept: Farm Filled Bread

Een transparante korte keten

In de afgelopen jaren is de consument kritischer gaan kijken naar voedingsmiddelen in combinatie met duurzaamheid. Hierbij wordt er niet meer alleen gekeken naar productie maar ook naar de toeleveringsketen. De consument is daarom ook steeds meer geïnteresseerd in transparante korte ketens, waarbij de duurzaamheid te controleren is. Om deze reden hebben wij een recept van gevulde broodjes ontwikkeld waarin we zoveel mogelijk met ‘kortekentenproducten’ gewerkt hebben.

AUTHOR
Remy Cornet

See what we do and learn more about working together.

Een ‘Korteketenproduct’ is een beleidsterm wat beter bekendstaat als lokaal of regionaal product. Consumenten worden steeds bewuster van deze korte ketens. Zo zie je ook dat de vraag naar transparantie alleen maar groeit. De vraag naar wat eet ik nou eigenlijk? Word steeds vaker gesteld.

Ondernemers in de horeca die voor korteketenproducten kiezen, doen dit om beleving toe te voegen aan hun kaart of assortiment. Hier worden de volgende twee sporen onderscheiden:
• Een kwaliteitsperspectief
• Een marketingperspectief. Het is een middel om zich te onderscheiden ten opzichte van grote bedrijven en formules.

Zo ook deze gevulde broodjes, bij deze broodjes is er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Blue d Alkmaar lady blue een bijzondere geitenkaas. Eén van de weinige rauwmelkse geitenkazen uit Nederland.

Mocht je deze gevulde broodjes ook zelf willen maken? Sla de supermarkt dan een keer over om je ingrediënten te kopen. Maar ga eens naar de lokale kaaswinkel en bakker of ga om de keten nog korte te maken langs bij een boer en een molen en laat je adviseren!

Download hier het recept.

NEXT NEWS