Year of the Foodconcept: Verspillings vrije soep

Bij het bedenken en uitwerken van een foodconcept is de Foodprint die je achterlaat nu actueler dan ooit.

Je moet stilstaan bij het onderdeel foodwaste, je moet hier goed over nagedacht hebben en het liefst een sterk plan hebben om de foodwaste zoveel mogelijk te reduceren. De reststromen die je dan nog hebt, wil je zo goed mogelijk hergebruiken of scheiden. WDF heeft hiervoor iets bedacht.

Om de foodwaste zoveel mogelijk te reduceren, kun je gerechten op de kaart zetten, waarin je ‘oude producten’ verwerkt. Soepen zijn daar ideal voor, maar met deze temperaturen misschien liever een frissere variant?

Neem bijvoorbeeld deze Ajo Blanco! Hierin kun je het (wit)brood verwerken dat je net niet meer vers genoeg vindt of je (plantaardige) melk, wanneer je te veel in huis hebt. Dit kun je makkelijk bereiden, bewaren en koud serveren met ingrediënten die passen in het seizoen.

Ook ideaal voor een zomerse lunch of in de picknickmand!

Download hier het recept.

 

AUTHOR
Remy Cornet

See what we do and learn more about working together.

 

 

 

NEXT NEWS