Year of the Foodconcept: Vers vs. Convenience

Met deze Chinese Tomatensoep zoeken wij de juiste balans tussen vers en convenience. Met een goede basis in huis kun je oneindig variëren!
In de foodservice stoeien we steeds meer met personeelstekorten, tekort aan grondstoffen en de daarbij behorende prijzen. Is dit genoeg reden om kritisch naar je concept te kijken? Moet het concept over een andere boeg worden gegooid of kunnen we dezelfde kwaliteit bieden aan de gast, maar de focus verschuiven naar meer efficiëntie en gemak?

AUTHOR
Remy Cornet

See what we do and learn more about working together.

Hoe doen we dit?

Om een foodconcept interessant te houden, moet je zorgen dat het haalbaar is binnen het huidige klimaat. Een oplossing is het vinden van een goede balans tussen vers en convenience. Voor het merendeel van de Millenials en Generatie Z is convenience inmiddels de standaard, maar voor veel chefs is het toevoegen van convenience producten iets dat afschrikt en afdoet aan de kwaliteit. Echter zijn er door de huidige ontwikkelingen nieuwe producten die voldoen aan de standaard van kwaliteit en vers eten, maar ook zorgt voor het gemak en de efficiëntie van je concept. Een goede balans zal bijdragen aan minder waste, minder (geschoold) personeel en onder aan de streep dus lagere kosten.

Convenience kent veel gradaties. Neem bijvoorbeeld deze Chinese Tomatensoep, waarbij je de basis als convenience zou kunnen inkopen of laten produceren naar eigen recept. Voor de gast kun je het nog een eigen twist geven met de verse ingrediënten en toppings die je toevoegt. Wanneer je basis goed is, kun je er oneindig mee variëren. Vandaag even geen koolhydraten of helemaal vegan? Of juist extra eiwitten? Als maaltijdsoep of voor tijdens de lunch? Inspelen op het seizoen?

Met de juiste balans tussen vers en convenience zorg je voor kwaliteit én meer efficiëntie en gemak. Wij denken graag mee hoe we de kwaliteit en verse standaarden van jouw foodconcept hoog houden, maar ook mee kunnen in de efficiëntie en het gemak van het huidige klimaat.

Download hier het recept.

NEXT NEWS