Year of the Foodconcept: Van breakfast naar borrel

Year of the food concept: van breakfast naar borrel.

 In onze strijd tegen voedselverspilling kunnen we allemaal een rol spelen, zelfs in supermarkten en hotels. Laten we het hebben over de verrassende transformatie van overgebleven croissants, niet alleen van hotelbuffetten maar ook in supermarkten!

Supermarkten worden vaak geconfronteerd met de uitdaging van onverkochte croissants aan het einde van de dag. In plaats van deze heerlijke lekkernijen weg te gooien, kunnen we ze nieuw leven inblazen door ze om te toveren tot smakelijke borrelhapjes.

Maar dit probleem beperkt zich niet tot supermarkten. Ook hotelbuffetten kunnen te maken hebben met voedselverspilling. Door strategieën te implementeren om deze verspilling te verminderen, kunnen hotels hun impact op het milieu minimaliseren en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Een innovatieve aanpak is het creëren van nieuwe gerechten met restjes eten. Oude croissantjes van het buffet kunnen worden omgetoverd tot verrukkelijke borrelhapjes. Deze creatieve transformatie niet alleen vermindert voedselverspilling, maar biedt ook een kans om gasten te verrassen met unieke smaakcombinaties.

Door oude ingrediënten opnieuw uit te vinden, kunnen we waardevolle middelen redden en tegelijkertijd onze culinaire horizon verbreden. Het is een prachtige manier om duurzaamheid te omarmen en creativiteit te stimuleren.

Laten we samenwerken om de verspilling van croissants in supermarkten en de waste van hotelbuffetten aan te pakken. Door oud eten om te toveren tot nieuw eten, kunnen we een positieve impact maken op zowel de planeet als onze smaakpapillen.

Deel jouw eigen creatieve transformaties en sluit je aan bij de beweging tegen voedselverspilling. Laten we samen streven naar een duurzamere en smakelijkere toekomst.

AUTHOR
Remy Cornet

See what we do and learn more about working together.

 

 

 

NEXT NEWS